آموزش طرز تهیه قیمه پلو

طرز تهیه:
برای تهیه قیمه پلو نذری ابتدا لپه ها را پاک می کنیم و در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن ها آب می گیریم و اجازه می دهیم به مدت ۶ ساعت خیس بخورد و ۲ الی ۳ بار آب آن را تعویض می کنیم. گوشت را خوب می شوییم و در آبکش قرار می دهیم.
تا آب اضافه آن خارج شود و روی تخته آشپزخانه گوشت ها را به صورت مکعب های با سایز تقریبا بزرگ خرد می کنیم (چون گوشت زمان پخت جمع می شود) پوست پیازها و سیرها را می گیریم و آن ها را می شوییم و رنده ریز می کنیم.
و آب پیازها را محکم می گیریم و در قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و پیاز و سیر رنده شده را در روغن تفت می دهیم و گوشت های خرد شده را به آن اضافه می کنیم و فلفل سیاه، فلفل قرمز،زردچوبه، ادویه کاری روی گوشت ها می ریزیم.
و تفت می دهیم تا رنگ گوشت ها کاملا تغییر کند و کمی سرخ شوند. سپس گوشت ها را اطراف قابلمه جمع می کنیم و وسط قابلمه را خالی می گذاریم و کمی روغن مجددا در وسط تابه می ریزیم و ۱ دقیقه بعد رب گوجه فرنگی را در وسط قابلمه می ریزیم.
و در روغن تفت می دهیم تا رنگ رب کاملا تغییر کند و روغن نیز کاملا قرمز شود و بعد گوشت های کنار قابلمه را با رب وسط قابلمه مخلوط می کنیم (این کار برای این است که رب رنگ باز کند و طعم خامی آن از بین برود و بعد با گوشت مخلوط می کنیم)
و زعفران دم کرده را نیز به مواد اضافه می کنیم و لپه ها را آبکش می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و مواد را خوب زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم و ۴ لیوان آب سرد روی مواد می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا لپه ها و گوشت کاملا پخته شوند.
پس از ۱ساعت ۳۰ دقیقه به قابلمه سر می زنیم لپه و گوشت را لای دندان تست می کنیم، اگر پخته بودند (به احتمال زیاد پخته اند) لیمو عمانی را اضافه می کنیم و پودر دارچین را نیز روی مواد می پاشیم و اچازه می دهیم تا آب خورشت کاملا غلیظ شود.
و کمی قل بزند و بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. در قابلمه ای آب و چند قاشق نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و در آب در حال جوش می ریزیم.
و هم می زنیم و زمانیکه دانه های برنج باز شدن زیر دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج پخته بود و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکش می کنیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و کف آن روغن می ریزیم (اگر تمایل داشتید ته دیگ سیب زمینی یا نان کف قابلمه می گذارید)
و برنج و مایه قیمه را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و با قاشق آرام با هم مخلوط می کنیم و با کفگیر کم کم در قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و کمی حرارت را بیشتر می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم تا قیمه پلو پخته شود.

مواد لازم برای ۴ نفر:
سیر ۴ حبه
لپه ‎ ۱۵۰گرم
برنج ۴ پیمانه
پیاز بزرگ ۲ عدد
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین نصف قاشق غذاخوری
رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
ادویه کاری و فلفل قرمز به اندازه کافی
پودر لیمو عمانی نصف قاشق غذاخوری
نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی

پیشنهاد میکنیم قیمه پلو را در ظروف چینی زرین ایران سرو و بدین وسیله پذیرایی لوکس و جذابی داشته و مهمانی زیبایی رقم بزنید.
سرویس پیشنهادی ما برای سرو این غذا: سرویس چینی زرین ۱۲ نفره کامل خاطره (۱۰۲ پارچه)

منبع: پارسی دی